VAKANTIE AANBIEDINGEN SAO MIGUEL - LAST MINUTE REIZEN PORTUGAL 2023/2024

Op vakantie naar de Sao Miguel - Portugal? Wij hebben een ruim aanbod zonvakanties, all inclusive en last minute reizen 2023/2024. Vind gegarandeerd de beste Sao Miguel vakantie deal!

vakantie sao miguel

Sao Miguel - Vakantie aanbiedingen en last minute reizen Portugal 2023/2024

Wij bieden jou – samen met onze reispartners – de leukste vakantie aanbiedingen en last minute reizen naar de Sao Miguel - Portugal. Als u van plan bent de komende maanden op vakantie te gaan, dan is dit hét moment om te boeken. Hier vind u voor een groot aantal vakantie bestemmingen de beste aanbiedingen en lastminutes Sao Miguel 2023/2024 zodat u super voordelig op vakantie kunt! Al deze reizen zijn heel divers, van leuke stedentrip tot een relaxte zonvakantie. Sla uw slag en ontvang meer vakantie voor uw geld! Klik snel op bovenstaande Sao Miguel (last minute) zonvakanties button of selecteer één van onderstaande vakantie aanbiedingen en/of last minute reizen Portugal.

Vakantie Sao Miguel - Portugal 2023/2024

De Azoren laten zich niet makkelijk vergelijken, al wordt het ondanks het ontbreken van stranden en hoge golven ook weleens het 'Hawaii van Europa' genoemd. Op het eiland São Miguel vind je geen overvloed aan luxe hotels wat verraad dat je hier niet onder de voet wordt gelopen door toeristen. De Azoren bezoek je eerder als je houdt van de natuur en van de zee. Dit gebied staat immers ook bekend vanwege de aanwezigheid van dolfijnen, orka’s, blauwe haaien en walvissen in de zee. Het eiland kent eigenlijk nauwelijks echte snelwegen. Op de binnenwegen is het uitkijken want de rijstijl komt hier niet overeen met wat je gewend bent op het vasteland.

Hier parkeer je je auto midden op straat. Stoepen ga je ook niet echt vinden in de dorpjes. De voordeur is hier aan de straat. De bevolking gaat ervan uit dat je als bestuurder toch wel stopt. Verder kom je hier op de wegen op de Azoren koeien, paarden en andere historische vervoersmiddelen tegen. Buiten wat wielerliefhebbers en wat verloren mountainbikers kom je hier ook opvallend weinig fietsers tegen. Blijkbaar nodigen de bochtige wegen van de Azoren niet uit om voor de meest ecologische manier van vervoer te kiezen. De voertaal op de Azoren is uiteraard Portugees, maar opvallend genoeg spreekt bijna iedereen wel een paar woorden Engels. Of de bevolking hier echt kan leven van het aanwezige toerisme lijkt haast niet en lijken ze te leven van de gewassen die hier worden verbouwd waaronder ananas, bananen, passievruchten, tabak en thee.


Ponte Delgada

Hoofdstad van het eiland São Miguel is Ponta Delgada. Hier woont ook het grootste deel van de bevolking. Ponta Delgada is bekend bij de meeste reizigers omdat hier ook de lokale luchthaven ligt. De architectuur van de stad is met z’n smalle straatjes, de opvallende bestrating en de vele witte en gekleurde huizen afgewerkt met lavasteen ontegenzeggelijk Portugees.

Het leven is hier redelijk basic. De stad kent een paar fraaie moderne hotels maar je hebt hier nooit het gevoel dat het toerisme hier de bovenhand heeft. Dat zie je ook aan de lokale winkels. Bekende ketens vind je er nauwelijks, net als dat je relatief weinig luxe in de winkels zult tegenkomen. Datzelfde geldt voor de restaurantjes die allen meer dan betaalbaar zijn. Hier kost een espresso 60 eurocent, een biertje amper een euro en kun je er overal voordelig eten. Life is easy en zo is de bevolking ook, de mensen zijn hier vriendelijk. Het woord haasten staat op de Azoren niet in het woordenboek.

Zien in Ponta Delgada

* Tot de bezienswaardigheden van Ponta Delgada behoort zeker de 16e eeuwse Igreja Matriz de São Sebastião, de opvallende kerk met veel versiersels gemaakt van lavasteen.

* Een stukje verder aan de haven ligt het fort Sao Bras. Vanaf de lange boulevard heb je zicht op de haven.

* En als je geluk hebt bij helder weer ook op de Do Fogo, een niet neer werkende vulkaan gelegen op een van de andere eilanden.

De boulevard is zeker niet spectaculair maar nodigt wel uit voor een heerlijk wandeling. Hier vertrekken de excursies om op zee walvissen en dolfijnen te spotten of om te gaan duiken. In de binnenhaven kun je als je geluk hebt ook dolfijnen tegenkomen. Toch zul je als je echt wilt gaan genieten van alles wat er in de zee leeft echt met een snelle rubberboot de zee op moeten gaan. ’s Avonds is de boulevard van Ponta Delgada ook de plek waar de locals zich laten zien, flanerend over de boulevard of met een glas wijn op een van de terrasjes. En je kunt hier genieten van de ondergaande zon, die overal ter wereld even mooi is.


Lagoa das Sete Cidades: mooiste plekje op het eiland

Het allermooiste plekjes op São Miguel is zonder twijfel het Lagoa das Sete Cidades. Dit meer ligt op ongeveer een half uurtje rijden van Ponta Delgada. Eigenlijk zijn het twee meren in de krater van een gedoofde vulkaan. Wat Lagoa das Sete Cidades zo bijzonder maakt zijn de blauwe en groene kleuren die worden veroorzaakt door de hoeveelheid plankton in het water. Met de auto kun je naar een heel mooi uitzichtpunt rijden, waar je het meer van bovenaf kunt overzien. En dat is schitterend, dus niet vergeten wanneer je op eiland Sao Miguel bent.


De Azoren als vakantiebestemming

De Azoren zijn een plek voor liefhebbers van de natuur en voor mensen die het massatoerisme een beetje willen ontwijken. Als vakantiebestemming slagen de Azoren meer dan prima. De nog veelal ongerepte natuur op de groene eilanden is in combinatie met de aanwezigheid van de vulkaanmeren en de flora en fauna van de zee best een aanrader. De bereikbaarheid is goed en er zijn zelfs rechtstreekse vluchten te boeken. Daarnaast vliegen er dagelijks vluchten vanuit Lissabon naar de Azoren. Veerdiensten zijn er wel tussen de eilanden maar niet vanaf de kust van Portugal. Daarvoor lijkt de afstand net wat te groot. Wel is het plek waar cruiseschepen nogal eens aanmonsteren.

DEEL DEZE PAGINA